Bekir Özkan kimdir?

 

Marmara Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Özkan İK sektörüne 1996 yılında Karamık Yönetim Danışmanlık şirketinde Kıdemli Danışman olarak girmiş sonrasında aynı şirkette Grup Müdürü ve 1999 yılında da Genel Müdürlüğe terfi etmiştir. 2000 yılında Turkcell grubu şirketlerinden Global Bilgi’de İnsan Kaynakları Operasyon Müdürü olarak göreve başlayan Özkan, 2003 yılına kadar bu görevde kalmıştır.

Görevde olduğu süre içerisinde özellikle 4857 sayılı İş Kanununun yürürlüğe girmeden önce İş Güvencesi yasası halindeyken çalışmalara başlamış İş Kanununun Haziran 2003‘te yasalaşmasıyla beraber şirkete adapte edilmesinde proje lideri olarak görev yapmıştır. Global Bilgi’den ayrıldıktan sonra iki seneye yakın bir süre serbest zamanlı danışman olarak çeşitli sektörlerden firmalara İK Danışmanlığı yapmış, 2005 yılında ise Atlas Jet firmasında İnsan Kaynakları Başkanı olarak göreve başlamıştır.

2008 – 2011 yılları arasında Art Grup Reklam Ajansı’nda İnsan Kaynakları ve Yurtdışı Operasyonlar Direktörü (Tiran/Bakü) olarak görev yapan Özkan, 2011 yılı Ocak ayından 2013 Ocak ayına kadar ise  ağırlıklı olarak Değerlendirme Merkezi/Gelişim Merkezi ve İşe Alım projeleri ile ilgili danışmanlık yapmıştır..

2014 yılı ocak  ayından bu yana ise çeşitli firmalara İnsan Kaynakları alanında danışmanlık yapmakta olan Özkan , içinde  Türkiye’de bir ilk olan Vialand  (İsfanbul) Eğlence Merkezi  Türkiye Kızılay Derneği ‘nin yeniden yapılanması projeleri de dahil olmak üzere  farklı sektörlere hizmet vermiştir. İşe Alım , Kişilik Envanterleri, İş Hukuku , Çalışan Memnuniyeti Anketi gibi alanlar özellikle uzmanlık alanları arasında yer almaktadır.

Adler Koçluk Enstitüsünden sertifikalı Koç olan Özkan aynı zamanda  bireysel koçluk hizmeti vermektedir. 2012 yılında hazırlamış olduğu İnsan Kaynakları (İşveren Markası) adlı bir kitapçık Marketing Türkiye tarafından yayınlanmıştır.

Evli ve bir erkek çocuk sahibi olup kendisine ait iki adet blogu bulunmaktadır.

 

 

2 Responses to Bekir Özkan kimdir?

  1. hizir dedi ki:

    Bekir Bey Merhaba;
    Mail adresiniz nedir acaba?

Yorum bırakın